Frequently Asked Questions


1. Administratief

Wat is jullie betalingstermijn?
Normaal gesproken is dit 14 dagen.
Hoe zeg ik mijn domeinnaam en/of hosting pakket op?
Om uw domeinnaam en/of hosting pakket op te zeggen stuurt u een brief of e-mail met uw opzegging met daarop uw naam, adres, domeinnaam, datum van opzegging en eventueel de reden van opzegging en handtekening, naar het contactadres. De opzegging dient een maand voor de einddatum van het contract in ons bezit te zijn, anders zal het contract automatisch een jaar worden verlengd. Nadat wij de opzegging hebben ontvangen zult u een bevestiging ontvangen per e-mail. Bewaart u deze bevestiging goed, dit is namelijk het bewijs van opzegging.

2. Webhosting

Hoe upload ik mijn site?
U kunt op 2 manieren uw website uploaden:

1. Via FTP, u heeft hiervoor gegevens van ons ontvangen. Stel deze gegevens in in uw FTP programma en upload uw site in de /public_html directory. De eerste pagina van uw website dient index.html of index.php te heten.

2. Via het DirectAdmin controlpanel.
Na inloggen op het controlpanel (gegevens hiervoor heeft u ontvangen) kunt u kiezen voor "File Manager" onderin in het bestanden overzicht kunt u mappen en bestanden aanmaken en bewerken.
Hoe stel ik mijn e-mail programma in?
Voor al onze hosting pakketten geldt:

Inkomende mailserver (POP3): mail.uwdomeinnaam.nl
Uitgaande mailserver (SMTP): mail.uwdomeinnaam.nl
Gebruikersnaam: uwemail@uwdomeinnaam.nl
Wachtwoord: door u in te geven via het controlpanel

Waarbij uwdomeinnaam uiteraard uw eigen domeinnaam is en uwemail uw e-mail adres is
Ik kan geen e-mail verzenden
Gebruikt u de mailserver van BWEB voor uw uitgaande e-mail? Dan kan het zijn dat u een andere poort dient in te stellen (poort 587 ipv 25). Hoe dit in te stellen kunt u vinden in de PDF die u hier kunt downloaden.
De webruimte van mijn hosting account loopt vol, hoe kan dit?
Doordat steeds meer mensen hun e-mail op meerdere plaatsen willen ontvangen (denk aan mobiele apparaten) staat er vaak ingesteld dat de e-mail bewaard moet worden op de server.
Hierdoor loopt uw mailbox snel vol! Mocht u kiezen voor deze optie in uw e-mail programma stel dan bij voorkeur in dat de e-mail na 14 dagen van de server verwijderd mag worden. Hierdoor blijft uw e-mail inbox schoon en zult u geen mail meer mislopen door een volle e-mail inbox.
Maken jullie gebruik van een spamfilter?
Dit doen wij zeker, een heel uitgebreide zelfs! Dit spamfilter zorg voor 98% minder spam en virussen!

Dit wordt bereikt door het inzetten van een apart hosted antispam servercluster en het combineren van de nieuwste technieken. Als u domeinnamen via ons registreert krijgt u onze antispam er gratis bij.

3. Domeinnamen

Welke domeinnamen kan ik bij jullie registreren?
Vrijwel elke domeinnaam extensie kunnen wij voor u aanvragen.
Meer informatie vind u op de pagina domeinnamen.
Heeft u hier nog vragen over? Dan kunt u altijd contact opnemen.
Hoe verhuis ik mijn domeinnaam?
.nl .com .net .org .info .biz .name .ag .cn .in .us .la .pl .sc .tk .tv .tw .mobi .me: Deze domeinen werken met een auth-code (of token). Een auth-code is een geheime code die u bij uw oude provider kunt opvragen. Bij het aanvragen van uw domeinnaam kunt u deze code invoeren.

.be .eu: Verhuizing vindt plaats door middel van een bevestigings-mail, maar wanneer het e-mailadres in WHOIS ongeldig is moet u een fax naar het register DNS.be dan wel EURid sturen. Wij zullen u per e-mail de instructies sturen indien nodig.

.uk
: U dient contact op te nemen met uw oude provider en te vragen om de zogeheten registrar-tag te wijzigen in: KEY-SYSTEMS-DE. Hiermee wordt de verhuizing naar onze UK-registratie partner uitgevoerd. Geef deze tag door aan uw oude provider.

.nu
: Het verhuizen van .nu domeinen is niet mogelijk. De administratieve procedure hiervoor is dermate bewerkelijk dat onze .nu partner deze niet aanbiedt. Wij kunnen u hier dan ook helaas niet mee helpen.

.de
: Bij het verhuizen van een .de domein wordt altijd toestemming gevraagd bij de huidige provider, u dient contact op te nemen met de huidige provider om deze het accoord te laten geven

Vragen?:
info@bweb.nl
 
trans